söndag 15 januari 2012

Sista kvällen med mor/mor

Vi vaknade till strålande solsken och bestämde oss för att åka till Relax Bay och avnjuta sista dagen tillsammans med mamma här på Koh Lanta. Efter lunch imorgon bär det av hem till Sverige för henne. 

Efter frukost tog vi tuk-tuken till vår favoritstrand och de blev som vanligt glada att se oss där. De är så gulliga och känns genuint glada i våra barn. När de är goa mot våra barn, och barnen är glada, så blir vi naturligtvis enormt positivt inställda.

Vi tillbringade hela dagen på Relac Bay, det blev som tur var lite molnigt så det gick att sticka ut näsan i solen. Både mamma och jag tog en härlig massage, kanske lite mesig tyckte vi nog båda två, men skön. Vi åt en härlig lunch på Manao och de kom ut med vår vällingdosör som vi tydligen hade glömt sist vi var där, otroligt att de hade koll på att den var våran. 

Henrik och Viggo byggde en ö av koraller på stranden för att se om den fick vara kvar när högvattnet kom. Viggo jobbade frenetiskt med att lägga tillbaka koraller, som åkte ut i havet när högvattnet kom, men tyvärr spolades de tillslut bort. 

På eftermiddagen åkte vi runt för att leta efter bra packtejp till de fantastiskt vackra trekants-madrasserna som mamma ska släpa med sig hem. Så snällt av henne! Vi tog ett dopp i poolen, sen firade vi med champagne på terassen innan vi gick ut och åt middag på Picasso. 

Vi avslutade kvällen hos Pas på Indianen. Ikväll fick vi även se hans lilla bebis som är 8 veckor gammal som hans flickvän från Tyskland kommit dit med. Hon födde bebisen själv hemma i Tyskland och har bott ovanför hans bar nu i några dagar, men nu hade han hyrt ett hotellrum till dom. Tur det, jag hade aldrig stått ut med att bo ovanför hans bar ens med Sally som är nio månader... 

Eftersom det var mammas sista kväll (eller Maama, som Pas säger) så ville han göra något speciellt för henne. Han kom ut med en Lucky lamp, en stor rislampa som man skickar upp i himmlen genom att elda under den. När den åker upp i luften får man önska sig något och den ska bringa lycka i livet. Fantastiskt fin gest och en toppenbra avslutning på vår sista kväll tillsammans!

Mamma är jätteglad att hon kom hit och hälsade på oss, det hade varit så svårt att förstå och sätta sig in i hur vi haft det om hon inte hade varit här. Nu kan hon förstå att vi verkligen trivs och mår bra med det livet vi har här och alla de människor vi träffat och de platser vi får uppleva. Att vi faktiskt tog steget och tog med oss hela vår familj hit. Även om hon såklart saknat och kommer att sakna oss där hemma, precis som vi saknat och kommer sakna henne. 

Dagens tanke: Håll inte tillbaka dig själv, du är allt du har! ...är det någon som har sagt och det är alldeles sant. Tänk vad ofta det är man inte riktigt vågar ge sig hän och göra det man har lust till. Det man tror på. Bara för att man är orolig vad andra ska tänka och tycka. Sluta med det!












1 kommentar:

  1. Ja, när folk är emot - då får en tänka ett varv till och fråga om VARFÖR de är emot, om det har att göra med DERAS liv... Testa och bo lite här å där, testa tex att bo i Sthlm!!
    *KRRRAAMMMM* från (Gamm-)faster

    SvaraRadera