tisdag 3 januari 2012

Mor/mor är äntligen här!

Igår kväll kom mormor och det var alldeles underbart att få krama om henne och bara babbla hela kvällen. Vi gick och köpte mat när hon kom, sen satt hon och jag uppe till sent och tog igen all tid. Tänk att vi pratar med varandra minst en gång varje dag och ses minst en gång per vecka hemma i Sverige. Det har varit ett stort tomrum för både henne, mig och Viggo.


Viggo och Sally hade somnat innan hon kom fram på kvällen. Henrik hämtade henne med vår tuk-tuk uppe vid vägen där bussen släppt av henne. Snart fick Henrik gå och lägga sig eftersom han skulle upp tidigt (05.00) till meditationen. Viggo hade klippt sig dagen till ära och blev riktigt snygg.

När Viggo vaknade imorse kom han in till mig och sa att han fått en snutte som låg bredvid honom och var jätteglad. (Han har tappat de två vi hade med oss här nere för över en månad sedan...) Jag frågade om han inte såg vem som låg i sängen bredvid honom och att han nog fick gå in och titta igen. Det var mormor, vilken lycka!!! Som han längtat! 

Vi hade en lång och härlig morgon med paketöppning och massor av klistermärkenklistrande i ett klistermärkesalbum, pusslande med Emil och Nalle Puh läsande. Vi åt frukost och gjorde oss i ordning för en dag på stranden.

Viggo sa nog - Mormor titta här, hundra gånger. Det har byggts sandslott, surfats på vågor och spanats efter krabbor hela förmiddagen. Vi åt lunch på Weed View med mumsig efterrätt. Sen gjorde vi fiskspa, även Viggo vågade doppa ner fötterna. Vi tjöt av skratt, det kittlar ju något så vansinnigt i början. Efteråt var vi rena och fina på fötterna. Henrik tog med sig barnen hem och jag och mamma tog en oljemassage. Helt underbart!!!

Hemma låg barnen och Henrik och sov, när de vaknade tog vi ett dopp i poolen medans Henrik gick på meditation igen. Henrik tycker yogan är riktigt rolig och att den ger en ordentlig genomkörare av kroppen, mer än vad han trodde. Meditationen går upp och ner, ibland känns det bra, och ibland undrar han vad det ska ge. Tids nog kommer det säkert vara väl investerad tid.

På kvällen kom en liten regnskur så vi bestämde oss för att gå till Fat Monkey på gatan så vi slapp gå i den blöta sanden. Vi hade en riktigt mysig kväll, vi skulle vilja behålla mormor här. Viggo är mycket lydigare och äter så bra när hon är här. Viggo och mormor hoppade och skuttade hem hand i hand efter middagen, underbart att se.

Dagens tanke: Min mamma och våran mormor är något alldeles speciellt, hon får oss alla att må så bra!











3 kommentarer:

  1. Va kul! Hälsa syrran från lillebror Hasse!

    SvaraRadera
  2. Herregu, jag blir helt tårögd här på jobbet. Vad mysigt! Hälsa Ann-Britt. Anja

    SvaraRadera