tisdag 10 januari 2012

Semester på Koh Kradan

Igår morse bar det av med båt ut till Koh Kradan, en ännu mindre ö än Koh Mook där vi tidigare varit. Först färja, sedan en liten longtailbåt, totalt en och en halv timme skulle det ta, men det tog tre. 


Koh Kradan är en liten ö med mycket djungel och korallrev runt om, hela ön är en nationalpark. Det är en riktigt häftig natur med möjlighet till mycket upplevelser. Tyvärr är det lite skitigt på ön, det ligger skräp på stränderna och det upplevs nästan höstigt eftersom det är enormt mycket löv överallt. 


Vi bor på en riktigt designresort som heter Seven Seas. Det är fina rum och en härlig liten chalet utanför där man kan slappa. Snyggt och väldesignat, men rummen, kvaliteten och servicen tycker vi inte alls lever upp till den lyx de utger sig för att vara. 

I morse vaknade vi tidigt och gick upp och åt frukost. Jag fick i mig en hel rostad macka med lite scrambled eggs som jag fick behålla, härligt att vara på bättringsvägen. Sen packade vi ihop badkläder och började vår djungelpromenad, Viggo var väldigt förväntansfull. Det blev en spännande tur genom djungeln, tyvärr inga tigrar eller lejon, inte ens en liten schimpans till Viggos förtret. Han tyckte vi får leta efter svamp istället... Men det var snårigt och fuktigt precis som det ska vara i djungeln.

Tillslut kom vi fram till Sunset beach, en pytteliten strand där Henrik genast plumsade i för att snorkla. Vi andra badade från stranden. Det var väldigt strömt så Viggo fick hänga fast i mormors ben. Stackars Sally blev nedsköljd av en våg, men hon är en tuff tjej. Inte ett ljud, mer än en liten förvånad blick när jag fiskade upp henne. Att hon fick saltvatten och sand i hela ansiktet och innanför badräkten bekom henne inte alls, det var nog mest jag som blev alldeles förskräckt att jag inte hade bättre uppsikt. Det hände precis när jag tagit ett kort...

Sen var det lunchdax och vi promenerade tillbaka till vår resort och jag fick i mig en halv spaghetti carbonara. Jag börjar samla krafter! Det blev poolbadning i den enormt coola infinitypoolen. Viggo simmade nästan tio meter under vattnet idag, längsta hittills i Thailand. Sally somnade gott på en av solstolarna.

På eftermiddagen drog sig vattnet tillbaka ut i havet och massor med små koraller och djur kom fram. Det var riktigt häftigt att promenera runt och leta under stenar och annat. Vi såg en mossig krabba, en krabba som var grym på att gräva, langusterbebisar, sjögurkor, sjöborrar, fiskar som gömt sig under stenar, sjöstjärnor och en liten sjöorm. Häftig natur! En stooor eremitkräfta hittade vi också. Den klättrade ner för våran trappa.

På kvällen tog de som har bra magar en fördrink i baren Barnacles (havstulpan), sen åt vi mat. Nu var det tyvärr stopp för min del och det visade sig att jag inte alls var så bra i magen längre... Det gör iaf inte så ont i den längre. De har väldigt häftiga lampor här, de måste haft någon speciell ljusarkitekt, särskilt de lamporna på Barnacles och i matsalen är häftiga tycker jag. 

Nu på kvällen ligger vi ute på vår terass i vår lilla chalet allihopa medans barnen ligger inne och sover. Skönt och slappt! Godnatt!

Dagens tanke:  Inget går upp mot naturens skönhet och krafter.














4 kommentarer:

  1. Vilken underbar dag!!!!! Kram kram

    SvaraRadera
  2. Linda Alexandersson10 januari 2012 kl. 10:50

    Härligt det låter. Här har vi haft den första snön, den försvann lika snabbt igen till barnens besvikelse. Vi ser fram emot vår Idretripp vecka 7 så att bi kan få lite snö. Min Volvo bor förresten för det mesta på er parkering, han trivs där;)

    SvaraRadera
  3. Idre låter härligt Linda! Hoppas ni får massor av snö och bra skidåkning. Vad bra att din bil tar hand om vår uppfart :-), perfekt. Kram, kram

    SvaraRadera
  4. Vilka underbara bilder!!!! Kram kram kram
    Carina

    SvaraRadera