onsdag 15 februari 2012

Elefantridning och hångel

Morgonen startade med ett springpass för Henrik och ett för mig. Lite olika distans bara :-), men jag kände mig som en maskin idag. Efter frukost tog vi tuk-tukken till elefantridningen på Long beach där vi bestämt träff med Jarlholtarna. 

Vi var så säkra på att elefantridningen låg på höger sida om vägen, så Henrik han gasade på och snart kändes det som att vi nästan åkt över till andra sidan av ön. Vi insåg att vi måste missat det. Vi vände och rätt vad det var kom Martin susandes i full fart på en tuk-tuk med en liten thailändsk chaufför och viftade med armarna. Vi hade tydligen bränt förbi dem i hög fart en bra bit tidigare och då hade Martin slängt sig in i en tuk-tuk "FOLLOW THAT TUK-TUK" och försökt komma ikapp oss. Det tog en stund. Det såg ju helt otroligt roligt ut, jag skratta så jag grät.

När vi väl kom tillbaka till elefantridningen var det fullt för tillfället så vi fick boka tid till efter lunch. Vi bestämde oss för att åka till Funky Fish på Long Beach och bada så länge. 

På vägen dit stod polisen och häckade vid sidan, så vi fick tvärnita och åka ner tidigare. I Thailand undviker man helst polisen, det blir bara böter och elände. Vi turister får nämligen inte köra tuk-tuk och i bästa fall får vi bara lite böter och i värsta fall beslagtar dom fordonet. Vi hamnade på Nakara resort där Malmborgs bodde några dagar när de var här och där var ju toppen. Det badades i både havet och poolen. Sen tog vi en lunch där innan vi begav oss tillbaka till elefantridningen.

Varje familj fick plats på varsin elefant. Den som var mest skraj var utan tvekan Nina, hon berättade även det för deras förare så han var extra försiktig med dom. Det var lite skumpigt, inte alls som en häst som man kan följa med lite i rörelserna. Sen kändes det som att elefanten gjorde lite som han själv ville, stannade lite här och var och åt, gick lite sina egna vägar. Men det verkade som att elefanterna mådde bra här och att de tog hand om dom väl. På elefantritten fick vi även se stooora spindlar och några kameleonter, en kameleont fick vi hålla själva, vet inte hur nöjd han var med det i och för sig. 

När vi kom tillbaka fick vi testa att mata elefanterna med banan. En liten söt bebiselefant kom också rusande till oss och han skrek då och då för att vara social tror jag. Bebiselefanten gjorde en liten show för oss också, stod på två ben, spelade basket, fotboll och tog pengar från oss såklart. I slutet ville han även pussas. Martin fick en härlig puss rakt i ansiktet och när han trodde elefanten skulle kramas gav han honom en riktigt blöt kyss i nacken också. Han var helt slemmig i ansiktet när showen var slut. Kan man verkligen kalla dagens bästa hångel. Utan tvekan. Grabbarna var överförtjusta och kommer leva på detta minne länge.

Sen bar det av till Slow Down för att hänga lite där i deras båt. Barnen gjorde chokladshake i vattenflaskor (sand, snäckor och vatten), det är verkligen de naturliga leksakerna som varar längst. De höll på i timmar med de där flaskorna. Solen hade tagit rätt bra och det var varmt i djunglen med elefanterna, så jag och Nina behövde lite tid på massagen. Aloe vera fick det blir för min del, det är nog första gången jag känner att jag faktiskt bränt mig lite grann på axlarna här nere. Jag trodde ju aldrig det skulle vara så soligt på elefantryggen. Underbar massage i alla fall, så sen var vi båda två världens goaste fruar och mammor när vi kom tillbaks.

Det blev några frozen strawberry daquiri som de är specialister på att göra på Slow Down. Vi hade bokat bord till kvällen och åt deras fläskfilé som smakar som en härligt svensk grillning en skön sommarkväll. Tillslut blev barnen alldeles tokiga och började brottas med kuddar så då betalade vi och åkte hem. En underbar och lång dag med massor av intryck och hädelser för oss allihopa! 

Dagens tanke: Det är bättre att hångla med en elefant än med en orm.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar