torsdag 19 januari 2012

Hurra!!! Henrik 37 år!

Idag var det min kära mans födelsedag. Jag och Viggo smög oss ut från sovrummet imorse, plockade lite fina blommor, la fram Viggos godaste glutenfria chokladkaka och sen stämde vi upp i en hög och ljudlig "Ja må han leva". Henrik blev såklart väldigt överraskad och glad! Förutom att han redan fått i present att dyka på Hin Daeng på söndag så fick han bestämma helt själv vad han ville göra idag. Det slutade i och för sig med att han frågade alla andra familjemedlemmar vad de ville göra. Tillslut bestämde vi oss för att ta en utflykt med tuk-tuken söderut för att se om vi kunde hitta något häftigt ställe där vi ville tillbringa dagen.


Vi stannade på några ställen på vägen ner, men blev aldrig riktigt nöjda. Tillslut hamnade vi på Ban Kantiang Bay och bestämde oss för att testa Pimalai, en av Thailands lyxigaste resorter. Alltid ett litet osäkert kort att testa något sådant när barnen är med, men det fungerade ovanligt bra. Vi fick mycket trevligt mottagande där vi fick veta att det fanns tre olika restauranger, Thai, Seafood och Italienskt. Henrik valde italienskt, vilket innebar att de fick köra oss på snirkliga vägar upp för berget. Det var det värt! Lätt.


När vi kom fram öppnade sig den vackraste utsikt jag sett från Koh Lanta. Det var en riktigt klar dag och vi var högt upp. De hade en riktigt häftig infinitypool där slutet på poolen såg ut att flyta ihop med horisonten. Det hissnade i magen när man tänkte på att slänga sig i den poolen. Vi frågade om vi fick bada i den efter vi ätit, men det var bara för hotellgästerna. Synd, annars hade de fått oss på återseende. Det kanske var det de misstänkte... 

Vi åt i alla fall en supergod och lång lunch. Det luktade gott överallt, till och med på toaletterna där man fick en egen liten handduksrulle när man var klar. I öronen skvalade lugn och harmonisk musik. Barnen skötte sig exemplariskt, kanske på grund av att Viggo var uppslukad av telefonen. Det var inte så farligt dyrt heller. En lugn och skön atmosfär, inte så mycket folk, men inte folktomt. Tyvärr inga kändisar, hade varit kul att se Brad Pitt eller någon annan trevlig karl. Även om min karl såklart är en riktigt 10-poängare :-). Den bästa lunchen på mycket länge helt enkelt, alla fem sinnen mådde riktigt bra.

Lunchen blev så lång och trevlig att vi bestämde oss för att åka hem till poolen efteråt. Först uträttade vi några ärenden, bland annat fick jag äntligen besöka "Blomsterlandet" som jag trånat efter flera gånger. Det fanns massor av vackra blommor och riktiga träd att köpa. En jättestor bouganvilla som gick i ceris, orange och gul och den kostade 1000 bath (270:- ungefär), tänk om jag kunde packa ett helt flygplan med vackra buskar, träd och plantor som jag visste skulle överleva i Sverige. Vilken dröm!

Hemma bjöd vi över Flodmans på poolbad och Mojito innan vi skulle gå på Papas. På Papas tog Henrik sina efterlängtade tigerräkor som är tillagade på svenskt vis med dill och aioli. Jag tog en grillad biff med bakad potatis, mums! Viggo har varit superduktig idag igen och varit utan blöjja, stora killen! Sally har upptäckt vårt köksskåp och dragit i kastruller och presentpapper som ligger där under.

En riktigt lyckad fördelsedag för Henrik som bara kryper närmare och närmare det magiska sträcket.

Dagens tanke: Lyx är den totala tillfredsställelsen av alla fem sinnen på en gång.




Lägg till bildtext


1 kommentar: