måndag 16 januari 2012

Hejdå älskade du!

Usch, idag har varit en lite jobbig dag, men också en väldigt mysig dag. Det började redan vid frukost när jag dukade fram och tänkte på att det är sista gången jag dukar fram även för mormor. Viggo frågade om det är idag mormor ska åka till Sverige och sa att han också ville åka till Sverige. Plutten, det är inte lätt med alla dessa avsked det blir här hela tiden. 

Efter frukost gick jag och mamma iväg till Lovely Sisters för att göra manikyr. En supersöt tjej som fixade och var så noga med våra naglar som blev jättefina. När vi satt och väntade på att naglarna skulle torka så plockade hon helt plötsligt fram sin lilla uckelele och började spela och sjunga. Det var helt fantastiskt vackert, vilken sångröst! Vi fick en riktigt mysig stund där alldeles själva och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag kommer sakna min mamma här de sista veckorna.

Sen gick vi ner till Weed View och åt lunch innan det var dax att packa ihop alla sakerna och ta tuk-tuken med packningen där mamma skulle bli upplockad. Mamma hann med ett dopp i poolen tillsammans med barnen innan hon skulle åka också. Idag var det en helt otroligt varm dag, illblå himmel och inte ett moln och helt vindstilla.

Sen blev det såklart krångel med transfern. Det tog tid innan den kom och sedan när den väl kom hade de ingen information om att mamma skulle med så de höll på att åka iväg utan henne. Tillslut kom i alla fall en kille från Apollo så att det löste sig. Hon fick även reda på att planet redan var försenat och skulle gå kl.03.30 thailändsk tid istället för kl.21.00 som det var sagt från början. Vi undrade om hon inte kunde stanna hos oss och ta en egen taxi till flygplatsen så att hon slapp sitta där och vänta i massor av timmar. Det gick inte eftersom de var tvugna att checka in på utsatt tid, därefter skulle de bli transfererade till ett hotell i Krabi. Så onödigt! Stackars mamma, det är ju tillräckligt segt att resa hem som det är, då vill man ju bara komma hem. Tillslut åkte hon iväg, efter bamsekramar och tårar i ögonen. Hejdå älskade du!

Efter att vi sagt hejdå gick vi hem, satte på AC:n och var hemma och bara mös lekte och läste. Barnen fick ta sig en tupplur och sen var det dax att gå ut och äta. Ikväll blev det Hans och det var verkligen inte bra idag. Vi hade väl otur med både service och mat. Sally, som faktiskt fyller nio månader idag, var på sitt bästa humör. Måltiderna är inte alls lika lugna längre. Hon fick en liten skål med ris som snabbt tog slut, sen reste hon sig en antal gånger, försökte åla sig över till Viggos mat och slängde ner allt hon fick tag i på bordet. Pust och stön! Men vilken underbar liten nio-månaders vi har ändå!

Idag var Viggo goaste brorsan också och klapade, kramades och pussades massor på Sally. Han undrade om han hette Viggo både när han var bebis och nu när han är storebror till Sally. Spännande fundering, kanske hade varit häftigt att byta namn i olika skeden av livet. 

Dagens tanke: Saknad gör att vi uppskattar varandra så mycket mer än vad vi redan gör!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar