onsdag 11 januari 2012

Sandlek och snorkling

Idag har varit en härlig dag på stranden för allihopa. Vi började ganska tidigt 8.00 med frukost. Supergoda omeletter som en kock gjorde på plats, jag valde såklart en mild variant. Efter frukost var det smörjning och packning av beachprylarna. Sen valde vi ut några sköna madrasser och parasoll nära vattnet. 

Jag och mamma började med att ge oss ut och snorkla. Det tog lite tid innan mamma fick på sig simfötter och allt, men sen guppade vi ut mot revet. Det var riktigt bra! Vi såg flera longtailbåtar som kom dit med turister för att snorkla så det kändes ju fint att vi kan nå det direkt från vår strand.

Vi såg massor av fiskar, alla de vanliga vi brukar se här när vi snorklar. Kul för mamma att få uppleva detta igen. Det var 12 år sedan hon snorklade, och det var när hon och jag var här i Thailand och luffade runt tillsammans för att fira hennes 50-årsdag.

Viggo och Hernik hade massor av lekar för sig idag både på stranden och i poolen. Helt plötsligt ritade Viggo sin första gubbe i sanden! Så himla superduperkul, ett framsteg i hans utveckling. Förut har det bara ritats streck hit och dit, nu blev det flera porträtt på både mamma, pappa, Sally, mormor, Ebba, Nellie, Anja, Martin... Han fick verkligen upp en ritarglöd :-).

När Henrik varit ute på en snorkling, då han såg den största clownfisken i thailändska vatten hittills, så gick vi upp och åt lunch. Efter lunchen blev det lite lugnare lekar, bokläsning och både mamma och Henrik lyckades få en liten powernap. 

Vi gick hem och låg och slappade på vår altan innan vi gjorde oss iordning för vår sista middag här på Koh Kradan. Det har verkligen varit två upplevelserika dagar här. Och vi kan alla lägga ytterligare en plats i världen till våra minnen. Imorgon är det dax att åka tillbaka till Koh Lanta igen. Som vanligt längtar vi alltid hem till vår lilla hem när vi varit borta några dagar.

Dagens tanke: Varje plats, varje möte och varje händelse i livet skapar ett avtryck hos oss människor och gör oss till dom vi är. 

Den jag kommer minnas mest härifrån är vår djungeltur till den lilla stranden på andra sidan ön. Viggos entusiasm och Sally som sprattlade på magen. Det möte jag kommer minnas härifrån är en thailändsk nanny som hela tiden är med en tysk familj och deras två barn, som de tydligen tycker är jobbigt att vara med här på denna lyxresorten. De ligger ändå bara bredvid poolen och tittar på, märkligt, men de har säker sina skäl. Den händesle jag kommer minnas mest är Viggos gubbar han gjorde för första gången på stranden.








2 kommentarer:

  1. Vilka fantastiska bilder ni tar, superkul att se hur ni har det där borta!

    SvaraRadera
  2. Roligt att du följer oss tjejjen! Hoppas att allt är bra med dig! Kramar

    SvaraRadera