onsdag 8 februari 2012

Klong Kong, Where else

Imorse hade vi bestämt att vi skulle komma iväg 9.30 och det gjorde vi nästan. Henrik hann dessutom att springa ett långt pass på morgonen. Nu är han så där imponerande målinriktad igen. Det är Göteborgsvarvet som hägrar. Att vi nästan kom iväg tidigt var för att vi inte hade någon tuk-tuk eftersom jag tappat bort nyckeln och de hade ingen extranyckel till vår tuk-tuk just nu. Vi fick i alla fall låna en annan tuk-tuk av Brea, supergulligt verkligen!

Även idag var en strålande dag, inte ett moln på himlen och knappt någon vind, nästan så att man förgås av värme. Vi åkte i alla fall till Klong Kong Beach till Where else. Det är ett coolt ställe på en cool strand. Where else är byggt av vrakved och de har lite coola mobiler av strandtofflor, flaskor och annat skräp. Ser häftigt ut! Det är inte så stor del av stranden där det finns restauranger, massageställen och annat, så det känns som en ganska liten strand, fast det inte är det... 

Hela stranden har ett avslappnat intryck, på gränsen till flummigt. Lite rastafari-stuk som i Västindien. På vissa skyltar står det att de säljer Magic Mushroom shake och det är absolut ingen som vågar prova den... Stranden är bäst på förmiddagen, på eftermiddagen blir det fullt med döda koraller och sten som tonar upp sig på grund av lågvattnet.

Killarna lekte på stranden och i havet med sina surfingbrädor. Jag och Viggo gjorde en stor sandkrokodil. Vi gick en lång härlig promenad på stranden för att se hur lång den var, men gick inte till slutet. Sen åt vi en god lunch på Lanta Pavillion. Barnen hittade en hörna med några sköna hängmattor som visade sig vara "rökhörnan". 

Efter lunchen somnade alla barnen, så jag och Nina passade på att få massage. En fotskrubb för Nina och en huvud och ansiktsmassage för mig, det var sååå skönt! Till fotskrubben använde de något spa-vatten som luckrar upp förhårdnader och när vi frågade sa de att de säljer den på Lanta Mart. Perfekt, måste inhandlas ikväll, sådant säljs nog inte i Sverige och är säkert förbjudet. Henrik och Martin tog varsin snorkeltur, men det var tydligen ingen höjdare.

Vi åkte hem när barnen vaknat, Adrian följde med oss så badade de i poolen medans vi andra gjorde oss iordning för kvällen. Vi åt på Papas inne i Saladan som är bästa seafoodrestaurangen i stan. Barnen var högt och lågt, och tillslut satte Nina dem framför ipaden i en liten soffa. Skönt! Så kom Kari och Robban med sina barn, så de fick slå sig ner brevid oss, jättetrevligt!

Efter maten gick jag och Nina på marknaden och strosade runt. Fantastisk känsla att få gå där i sin egen takt utan några barn och man som tjatar om att få gå därifrån. Vi köpte lite tuffa t-shirtar till barnen och Sally fick sagolikt söta små tennisklänningar. Nina hittade några örhängen och jag ett armband. Självklart fastnade vi en del i väskaffärerna, men handlade inget idag, det får bli en runda till innan vi åker hem. Vi avslutade kvällen med att handla mat och annat på Lanta Mart. Där hittade vi även spa-vattnet till våra fötter.

Änna en härlig dag har tagit slut. Jag sitter själv uppe och bloggar, som vanligt nu för tiden. Henrik lägger sig tidigt för att orka upp och springa. Imorgon blir det heldag på Relax Bay. Hoppas det blir lite disigt så inte solen blir så stekande het. 

Dagens tanke: Don´t worry be happy! är ett gammalt rastafaricitat och kommer från Bob Marley. Lite mindfullness över det citatet kanske...







2 kommentarer:

  1. Du tappade bort nyckel Åsa, nu förstår jag ingenting.... :-) Kram Ansi

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, ja Ansi, den egenskapen har jag inte bättrat på här nere. Jag är knappt betrodd med att ha egna pengar.

    SvaraRadera