lördag 14 januari 2012

Klong Nin och tenta

Nu var det några dagar sedan jag gjorde något inlägg. Uppkopplingen är verkligen usel här just nu, jag måste nog gå och klaga imorgon. Igår var jag och mamma på yoga, det var superskönt att få använda kroppen ordentligt igen, det var ett tag sedan sist. Igår var vi även på dagis och hälsade på så mormor fick se hur Viggo hade det när han var där. Vi hämtade även Ebbas diplom och CD-skiva hon inte fått med sig hem. Det hade kommit 65 (!) nya barn så nu var de totalt 95 barn på Lilla svenska skolan. Helt otroligt, innan jul var det totalt 60 barn. Det märks på stränderna också. Från den 15:e dec folkades det på enormt här. Jag måste säga att jag föredrar när det inte var så mycket folk på stränderna och restaurangerna, det var mysigare då.

Idag åkte vi till Klong Nin och testade den stranden, där har vi inte varit förut. Vi hittade ett toppenställe Boutique Resort & Spa, ett litet ställe där de var supergulliga. De släpade fram två stora parasoll och en stor matta och trekantiga kuddar till oss på stranden. Vi fick använda deras pool hur mycket vi ville. Så där låg vi och jäste på stranden, tog härliga bad och lekte i sanden. En riktigt bra strand där det blev djupt fort så man slipper gå flera hundra meter innan man kommer ut.

Sally är helt tokig nu, hon har verkligen gjort ett utvecklingssprång de sista två veckorna. Hon står och svajjar på ben och armar och ser ut som att hon övar på plankan. Hon sätter sig upp själv med mycket möda och besvär, hon ålar sig fram på golvet och får tag i allt möjligt konstigt hon inte ska få tag på. När vi äter middag lyckas hon åla sig upp på bordet och slita tag i bestick, tallrikar, glas, servetter, mat, ingenting är säkert längre. Lite jobbigt, men hon är ju så enormt söt och skiner av lycka hela tiden, så man kan ju inget annat än att le när man ser hennes framfart och hur lycklig hon är. Hon äter mycket ris, små kycklingbitar, fruktbitar och det mesta som erbjuds, bara hon slipper få det på en sked. Hon vill äta själv och gärna tugga. Med sina åtta små tänder....

Vi har testat att sluta med välling för Viggo på kvällarna i hopp om att han ska äta bättre på dagarna. Han äter mycket bättre redan, men när han ska sova r han ledsen, han vill ha sin välling, men det har fungerat med vatten eller mjölk i vällingflaskan så har han slocknat ändå. Idag har han varit på strålande humör, han har simmat som en fisk i poolen på Klong Nin, flera meter, och han har även vänt riktning under vattnet. Idag är det ju såklart lördag också så lördagsgodiset som har hägrat hela dagen har ju gjort sitt såklart. Han älskar lördagar!

På hemvägen från Klong Nin började det regna en skvätt. Vi stannade på en liten glassfika, sen var det dax att åka på madrassjakt. Här i Thailand har de en så smart madrass, som ser ut som en trekant när den är ihopfälld och även kan användas som en skön stol på golvet. Jag vill verkligen ha med mig två sådana hem. Min underbara mamma har bokat in 10 kilo extra baggage hon kan ta med sig hem härifrån så hon ska ta med dessa hem till Sverige. Vi hittade två jättefina som går i grönt och lila, kommer passa toppen i vårt TV-rum hemma!

Efter middagen på Sawasdee (bästa deep fried vegetables) skulle jag ha sluttenta i min distanskurs, Public Relations and Advertising som jag gått under hösten fram till nu på halvfart. Jag gick till ett internetcafé och laddade upp med julmust som mamma haft med hit till Thailand och djungelvrål som Anja o Martin hade med. Det kändes riktigt bra och efter två timmar var tentan inlämnad. Det är sååå skönt att jag faktiskt tagit den här kursen, blir toppen som en extra merit i min CV och dessutom känner jag att jag åstadkommit något vettigt under min föräldraledighet. Nu sitter vi här och myser på altanen. Bara två dagar till mamma åker hem.

Usch, vad många dåliga dagens tankar jag har klämt ur mig. Ibland har jag känt att jag verkligen inte vet vad jag ska skriva. Löjligt, då är det ju faktiskt bättre att inte ha någon dagens tanke. Ja, ja, idag har jag en bra på lager tycker jag i alla fall.

Dagens tanke: Barn är underbara, de tänker inte på gårdagen och inte på morgondagen, de är helt enkelt specialister på att leva i nuet!



3 kommentarer:

  1. Så sant, så sant. Hade varit skönt om vi vuxna kunde vara sådan också. Underbart ni har det! Själv sitter jag just och övervakar 6 barn som befinner sig i vårat badkar. I vårat nya hus är planlösningen perfekt, från datorn ser jag dem och kan på så sätt kombinera nytta (kolla så ingen drunknar) med nöje (läsa din blogg). //Anja.

    SvaraRadera
  2. Kul att får höra hur det går: Så mamma Ann-Britt åker hem snart. Hälsa att jag ringer till helgen. Just nu siter jag i köket med datorn. Ska gå in i sovrummet nu och se hur filmen "Tidsresenärerna" slutar. Nga väntar på mig. Bra att ni inte reser i tiden utan bara i rummet! /Hasse

    SvaraRadera
  3. Anja, det låter ju som en perfekt planlösning! 6 barn! Måste vara ett stort badkar också. Ser verkligen fram emot att komma hem till ert nya hus.

    SvaraRadera