torsdag 15 december 2011

Skön dag på Relax Bay

Idag har varit en lång och skön dag på Relax Bay. Vi åkte tidigt imorse och fick en skön plats på en av "himmelssängarna" på stranden. Malmborgs, Petersons, Siv och Hans var också där och solade och badade. Jag skrev på min rapport fram till lunch och Henrik tog en massage och var med och planerade morgondagens 40-årsdag för Linda som hon inte vet något om ännu. Ska bli sååå kul!

Efter lunchen hämtade Henrik lilleman, Martin fick passa Sally så gick vi tjejjer på Thai massage. Det var lite annorlunda mot den massagen vi är vana vid, mycket mera hårda tryck och bändningar av kroppen, riktigt skönt. Efter det hängde vi i strandbaren och bara mös. De är så otroligt gulliga där, de blev jätteglada när Sally kom och tog henne genast och bar runt på till hennes förtjusning. Viggo fick reda på att hans "bästa kompis" i baren heter Ed.


Det bästa är verkligen när man inte stressar runt och ska försöka pressa in så mycket som möjligt på en dag. Det blir mest avslappnat och skönt då, och det är känslan man kommer minnas längst, inte alla sakerna man gör. Barnen ville egentligen gå på apskolan i eftermiddags, men det får vänta till någon dag i helgen. Jag har funderat mycket kring varför vi aldrig känner oss klara med Koh Lanta, vi vill bar ha mer. Men det är just det som är nyckeln att vi inte pressar in massa aktiviteter och flänger runt för mycket som man brukar göra på en semester. Jag tror det är därför man ofta känner att två-tre veckor är max man orkar vara iväg. Just för att man känner en press att man måste uppleva så mycket. En tankeställare inför kommande semestrar i livet.

Vid 18-tiden åkte vi i alla fall ifrån Relax Bay och in till Saladan för att anmäla oss till julbordet på Black Pearl, ett svenskt julbord alltså med jultomte och allt. Det blir säkert mysigt och vi kanske till och med kan uppbringa lite julstämning. De har tydligen rödbetssallad på julbordet också, viktigt enligt mig. 


Sen handlade vi lite frukost och hämtade vår tvätt. Viggo slocknade i min famn så Henrik fick hoppa ur och i för alla ärenden. När han hämtade tvätten ställde han tuk-tukken lite väl nonchalant med motorn på vid sidan av vägen. Precis när han försvann så började den rulla och där satt jag med Viggo i famnen. En supergullig thailändare såg det hela mycket snabbt och slängde sig upp och körde in oss till kanten så vi stod säkert. Återigen måste jag säga att det thailändska folket är helt unikt, det finns inget vänligare och mer omtänksamt folkslag i världen tror jag.

Efter alla ärenden åkte vi till Banana Garden där vi träffade Ebbas mamma, mormor, morfar och alla andra vi hängt med hela dagen på Relax Bay. Det var nog det längsta middagsbordet de fått göra på den restaurangen. Vi åt gott och de tog som vanligt hand om Sally när vi åt. Lyxigt! Vi avslutade med deras grymt goda fritterade bananer med choklad. Strandens bästa!


Ebba och hennes mamma, mormor och morfar var inne på marknaden i Saladan idag och hade köpt en jättefin sommar onepiece till Sally och en likadan till sig själv. De var så fina i sina likadana kläder, syskonen. 


Efter maten frågade vi om de hade en våg eftersom vi missat att väga Sally idag. Varje torsdag väger vi henne här nere så vi ser att hon går upp i vikt. Vilken tur vi hade! De hade en fin våg som vi kunde sätta Sally på och hon hade gått upp 1 hekto på en vecka.


Dagens tanke: Det är förnimmelsen och känslan av semestern man minns bäst, inte hur många aktiviteter man hann med.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar