torsdag 22 december 2011

Julavslutning och farväl


Idag har varit både en rolig och en väldigt jobbig dag. Det var barnens julavslutning på skolan och de hade gjort det så jättefint. Julmusik och julpynt och alla som kom fick varsin tomteluva. Föräldrar och barn samlades i Salan så hade varje klass förberett ett framträdande. Viggo och hans klass sjöng i ett hus i skogens slut med rörelser till och Ebbas klass hade övat in en cool raplåt. En liten avskedsceremoni gjordes för varje barn som skulle sluta och åka hem till Sverige, kändes som att det nästan var halva skolan. Vi avslutade med en ringdans ut på gräsmattan där vi alla dansade runt i en ring och sjöng klassiska svenska jullåtar. Sen avslutades dagen med fika och mingel så alla som lärt känna varandra fick säga hejdå.

Sen kom de jobbiga delen. Vi åkte hem och hämtade Ebbas väska som vi packat på förmiddagen och åkte till Jenny, Monika och Nisses hotell och åt en sista lunch tillsammans. Klockan två skulle deras buss till flygplatsen komma. Det var tungt att ta farväl och ledsamt för alla parter. När deras buss åkt så tog vi oss hem med vår lilla tuk-tuk och bestämde oss för att vila en stund, alla somnade. Skönt!

Nu har vi tagit farväl av många på väldigt kort tid. Först var det Malmborgs och Siv och Hans, sen igår var det Petersons och idag var det tillslut Ebba. Det känns tomt att vara alldeles själva nu även om det också är skönt att komma in i det vanliga lugna tempot jämfört med när man är med goa semesterfirare. Vi vill ju så gärna hänga med i deras tempo, men med tanke på alla våra besök här inser vi att vi nog måste ha något slags mittemellan tempo även då.

Viggo och hans fröknar
När vi alla vaknat till efter vårt farväl av Ebba och försökt rycka upp oss, så åkte vi in till Saladan och köpte de sista julklapparna till Viggo. Kom precis på att vi inte köpt något alls till Sally! Hmmm, det måste jag fixa imorgon, något litet i alla fall. Vi åt middag på Mr. Pizza innan vi åkte hem.

Dagens tanke: Jul, jul, strålande jul får en bokstavlig mening här i Thailand



Viggo och hans goa kompis Oscar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar