fredag 16 december 2011

Linda 40 år och dykning

Idag var den stora dagen - Linda fyllde 40 år! Men Viggo tyckte att hon såg ut som tjugo. Han kommer gå långt den killen. Linda visste inte själv vad som väntade denna dagen. Det började med att familjen kom och väckte henne med sång och presenter. Sen bar det av ut på stranden med packade väskor. Vi blev upphämtade av en speadboat som tog oss ut till Koh Rok där vi skulle spendera dagen med strandhäng och snorkling. Några av oss fick dyka och Linda provade på ett provdyk.

Det var riktigt roligt att komma ner i vattnet och få dyka igen. Det var fyra årsedan jag och Henrik dök, när vi var på Sipadan i Borneo. Det var jättefint även om korallerna inte var jättefärgglada. Vi fick se muräna, triggerfish, dragonfish och de andra vanliga fiskarna. Vi var under i en timme och kände oss alla mycket nöjda.

På stranden hade de andra snorklat och sett många vackra fiskar också. De gjorde sandslott och en liten borg till eremitkräftorna som de fick vandra runt i. Nellie blev nergrävd i sanden. Linda, Anja, William och Ebba gjorde varsitt provdyk som de alla tyckte kändes bra. 

Sen var det dax för lunch och lite skumpa. Varanerna strök runt i  bakgrunden så det gällde att passa sig så de inte kom för nära. Vi åkte till ytterligare ett stopp där vi snorklade runt. Det var en ganska blåsig dag och ibland lite duggregn, men det var varmt ändå så det spelade ingen roll. Under vattnet märker man ju inte av vädret mer än när rumpan och ryggen sticker upp och får lite regn på sig.

På hemvägen gick det höga vågor och båten studsade bland vågorna som en liten vante. Det blev som en riktigt lång bergochdalbana för oss. Kaptenen var en van förare så han brydde sig inte om att slå av allt för mycket för farten. Ett riktigt äventyr! Och det var ju bra så att vi verkligen kommer minnas denna härliga dag.

Senare på kvällen träffades vi på Manao restaurang på Relax Bay där Mattias hade fixat så de dukade upp till en riktig 40-årsmiddag. Tyvärr har jag inte kunnat dokumentera detta eftersom batteriet stannade kvar hemma... Det bjöds på en riktigt brakmiddag med 3-rätters och avslutades med en vacker chokladtårta som såg ut som en mindre bröllopstårta. Mattias höll ett fint tal, sen var det Anja och Martin som stämde upp i en vacker sång de gjort speciellt till Linda. Några fina telegram lästes upp från vänner i Sverige. Supergott och dundertrevligt!!! 

När middagen var klar var det dax för ytterligare en överraskning på stranden. Alla gick dit och även resten av restaurangens gäster kikade nyfiket på, eftersom det vid detta laget inte missat att det var 40-årsfest. Mattias smällde av några riktigt fina raketer som lyste upp hela himmlen. Efter det gick vi till strandbaren och barnen samlades runt elden. Vi vuxna utmanade varandra i vem som klättrade upp längst i en palm. Martin vann den utmaningen även om Anja och jag också kom riktigt högt.

En kanonfödelsedag hade kommit till sitt slut. Tack för en underbar dag tillsammans Linda och Mattias!

Dagens tanke: Lycka är att uppmärksamma varandra!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar