fredag 2 december 2011

Fredagsuppvisning

Idag när barnen vaknade fick de ett litet armband var i sin julklappskalender. Inte samma lycka som igår, men de tyckte om dem och tog på sig dom. När vi lämnat barnen åkte vi in till Saladan och köpte lite mer klappar till kalendern. sen blev det hårdpluggning med rapportskrivande. Fast vi gjorde det på stranden tillsammans med Leif och Gunilla. Sally var superlycklig som vanligt.

Varje fredag är det någon klass som har uppvisning för resten av skolan och alla föräldrar. Idag var det 5-6:ans tur och de berättade om olika typer av grodor och anordnade en grodtävling där barnen hade fått vika origamigrodor. Vi sjöng thailändska nationalsången och fick veta att det är kungens födelsedag på måndag. Det är riktigt stort i Thailand och alla är lediga. Om man vill visa sin uppskattning för kungen kan man ta på sig något gult eller rosa. Idag var också Lena och Pers sista dag så vi tog farväl och önskade dom en bra resa.

Idag lyckades vi få Viggo att sova middag. Sååå skönt! Vi hade en lugn stund hemma innan vi gick ut och testade vår nyinskaffade boomerang. Det var väldigt svårt och vi lyckades inte alls. Den var antagligen alldelse för stor, precis som jag hävdade när vi stod i affären och skulle köpa boomerangen, men Henrik ville absolut ha den största. Såklart! 

Vi gick till Indianen och jag och Ebba skulle göra nailart på Siam som ligger brevid och det blev verkligen inte bra. De var superlångsamma så vi fick avbryta och det de gjorde såg bara kladdigt ut. Gå inte dit för att göra naglarna i alla fall. Vi avslutade kvällen med en god köttbit på Slow Down tillsammans med Leif och Gunilla. Idag var solnedgången fantastiskt vacker. På hemvägen såg vi en stor blåsfisk som såg ut som en boll och hade sköljts upp på stranden. Henrik och Viggo fick även se två grodor som parade sig. Viggo sa att de kramades, gulligt.

Dagens tanke blir: Störst är inte alltid bäst.


1 kommentar:

  1. *haha* Bra tanke... Köp en frisbee istället!! (Såklart!)

    SvaraRadera