måndag 12 december 2011

Fortsättning i himmelriket...

Dag tre var det lite sämre väder på den lilla ön. Ganska blåsigt och lite regn på eftermiddagen. Vi bestämde oss för att gå runt och utforska andra delar av ön. Hela gänget promenerade ut ur resorten och in mot byn. På vägen stötte vi på en liten gulgrön orm som fick väldigt mycket uppmärksamhet. Efter ett glass-stopp vandrade vi in i en liten by. 

Mopeder kom åkandes med små barn och bebisar på de små stigarna och vi fick slänga oss in till kanten. Det var en smutsig och fattig by. Kändes märkligt att vara på en sådan lyxresort och att det bara runt hörnet levde människor i sådan kontrast. Människorna verkade lyckliga ändå och var supergulliga och det är ju det som är viktigt här i livet. Vi hittade en liten affär där vi köpte allt från kläder, saronger, hårspännen och drickor. Det gick runt små katter, getter och tuppar lite här och var. En man satt och gjorde hemmagjorda languster och krabb-burar. 

Väl hemma igen var alla trötta och hungriga. Efter en god lunch blev det slapp i solstolar, lek i poolen och på stranden och lite bokläsning. På eftermiddagen åkte större delen av gänget till Emerald cave. Det är en 70 meter lång grotta som man får simma in i. När man kommer fram är det som att vara i botten på en vulkan med branta väggar. På botten är det en liten strand. På vägen hem tog guiden upp stora sjästjärnor och en sjögurka som de lekte med. Jag, Henrik, Viggo och Sally som redan varit inne i Emerald Cave låg hemma och tittade på Draktämjaren. Kvällen avslutades på Malmborgs terass med eftersläntrande män långt in på natten.
Dag fyra blev det strålande väder men ganska blåsigt, vilket var bra så man orkade vara i solen. Killarna tog en kajak och drog iväg rätt ut på havet bland vågorna, först med Viggo på, men de vände och droppade av hon o som tur var. Sen drog de ut igen utan flytvästar med ett mål som vi tjejjer insåg var helt omöjligt bara genom att titta på avståndet. De var borta drygt en timme och tillslut var de bara en liten prick och vi började bli oroliga. De kom tillbaka välbehållna utan att nå sitt mål och var helt utmattade, men hade fått bra träning. Jag och Anja tog oss en lite tur i kajaken runt udden och fick oss också lite träning. 

Hans badade i sn fantastiskt fina baddräkt. Han är med i en herrklubb där alla tydligen har likadana baddräkter som de använder när de är tillsammans. Henrik anordnade en liten springtävlingen för våran lilla familj på stranden.

Efter lunch var det dax att packa ihop oss och checka ut från himmelriket. Vi har verkligen haft helt underbara dagar och kan verkligen rekommendera Sivalai resort på Koh Mook. Vi tog en speadboat hem till Koh lanta. Vi bad dem stanna vid Holliday Villa där alla (utan vi) bor. De drog in mot stranden och fastnade bland en massa rep som longtail-båtar hade förtöjt sig med. Vi satt fast mitt i allt och kom inte loss. En kille fick hoppa i med kläderna på och försökte dra över oss bland alla repen. Det tog en bra stund innan vi kom loss, sen fick de lämna oss längre upp på stranden där vi bor.

Det var skönt att komma hem till vårt lilla hus, det känns verkligen som hemma här för oss nu. Precis som när man varit bortrest hemma i Sverige. Ååååh vårt poolhus, utbrast Viggo när vi kom hem. Vi träffades senare på Slow Down för några Strawberry Daquiri. Vi bokade bord för morgondagens luciafirande och buffé, sedan gick vi till Rann. De fixade ett bord för oss alla 14 och vi åt en god middag. Det blev en tidig kväll eftersom alla var trötta. Imorgon väntar skola och dagis för Ebba och Viggo.

Helgens tanke: Fantastiska dagar borta i himmelriket, men bäst hemma i poolhuset.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar