tisdag 27 december 2011

Kuala Lumpur, vilken stad!!!

Vilken kontrast till Koh Lanta! Precis vad vi ville ha, något helt annorlunda, det känns kanon just nu, men vad vi kommer längta hem till Koh Lanta. Kuala Lumpur är vår visumresa. Efter 60 dagar i Thailand måste vi åka ut ur landet för att få ytterligare 60 dagar, och då valde vi KL i Malaysia, eftersom vi aldrig varit där. Det är massor av långa vackra byggnader och parker precis som i New York, men här bor bara 3 miljoner människor, även om staden känns mycket större än så.

Och vilket hotell, Sunway Resort & Spa, det är det största och lyxigaste hotellkomplex både jag och Henrik någonsin varit på och ändå är det inte speciellt dyrt. Till hotellet hör ett shoppingmall på 700 affärer, ett jätte äventyrsland som är som Skara sommarland, Kolmården och Liseberg tillsammans. Det finns flera olika restauranger med olika bufféer med flera olika maträtter från alla olika världsdelar. Löjligt amerikanskt och lite Las Vegas över det hela. Men det är grymt roligt att få uppleva det, vi skrattar åt allt galet titt som tätt. Det är verkligen en skön kontrast mot Koh Lanta, med de affärer och restauranger som finns där i jämförelse med detta. Alla varumärken och restauranger i hela världen finns representerade här både som äkta (och oäkta på marknaderna).

Vi är här i fem dagar totalt och hittills har vi varit och besökt Petronian Towers, twin towers som är fjärden högst i världen just nu med sina 421 meter. Tyvärr var det tydligen helgdag när vi var där och var stängt, så vi får åka dit igen i veckan... Vi har även gått runt på KLCC som är ett jätteshoppingmall med västerländska varumärken. Det var såklart jättekul att strosa runt där, men tyvärr var det dyrt, dyrare än i Sverige, så det blev inte mycket handlat. På kvällen blev det en mysig middag på Fuzion med fantastisk buffé. Till barnens lycka :-), kom några till vårt bord och sjöng The Beatles för oss, se en vacker bild längre ner...

Idag åt vi vår gigantiska frukostbuffé tills vi nästan inte kunde gå längre, sen tog vi oss till Sunway Lagoon som är det gigantiska äventyrslandet som hör till hotellet. Viggo var helt överlycklig och åkte massor av olika vattenruschbanor, bergochdalbanor och karuseller. I slutet på dagen var vi alla ganska möra och släpade oss igenom djurparken med tigrar, pantrar, apor, tapirer, ormar och andra coola djur. Helt plötsligt öppnade sig himmlen och det fullkomligt öste ner, blixtrade och dundrade. Vi räddade oss in i en Roxy-affär och det var ju kul så jag fick handlat lite shorts och linnen. Viggo slocknade i vagnen.

Vi kom hem och bytte om och satte oss i lobbyn, lyssnade på lite piano och varvade ner. Vi var sugna på något riktigt sliskigt till middag och lyckades hitta T.G.I-Friday´s. En mumsig avslutning på en riktigt rolig dag. Alla är verkligen supertrötta nu, så man kan fråga sig hur jag orkar sitta här och blogga... Imorgon blir det Chinatown och Jalan Petaling, en marknad som ska ha det mesta inom det oäkta, det ser jag verkligen fram emot! 

Dagens tanke: Sverige är verkligen en liten avkrok i världen när man är mitt i denna metropolen.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar