onsdag 21 december 2011

Lilla julafton

Idag är det näst sista dagen som Ebba är här, imorgon åker hon hem. Vi började dagen med att åka runt och leta efter julklappspapper och pepparkakor. Vi hittade presentpapper och bullar, så det fick duga. På vägen tillbaka från Saladan åkte vi in i en poliskontroll och åkte fast för att Henrik inte hade hjälm när han körde. Det är väldigt få som har hjälm här när de kör och absolut inte thailändare. Det kändes lite grann som att polisen behövde fika-pengar. Det blev bara 200 bath, så det var ändå OK.

Efter en del julklappsinslagning åkte vi till Relax Bay för att träffa familjen Peterson. Vi hittade dom i massagen och gick och åt lunch så länge. Sen  satt vi och solade och badade och babblade innan det var dax att åka och hämta Viggo och ta farväl. Imorgon åker de vidare till Phuket.

För både Ebba och Viggo var det avslutninssamtal idag på skola och dagis. Ebba fick riktigt bra bedömning och även Viggo hade skött sig bra på det thailändska dagiset. Imorgon är det sista dagen innan jullovet och sista dagen för både Ebba och Viggo i skolan och dagis här i Thailand. Resten av tiden ska Viggo vara hemma med oss på dagarna och Ebba åker ju hem.

Sen gick vi hem och fixade lite inför lilla julafton innan Ebba, hennes mamma, mormor och morfar kom. En fin palm i kruka fick vara vår julpalm. Man får ta vad man haver... Vi fikade och hade en liten julklappsutdelning, supermysigt! Ebba fick välja var vi skulle äta middag och bestämde The Frog, ett lite lyxigare ställe inne i Saladan. Det var riktigt god mat och enormt mycket mat så inge orkade äta upp. Till förrätt tog jag och Henrik chevréost med honung och valnötter och det var så juvligt gott att jag bara måste dit igen bara för att äta förrätten. Vi hade en riktigt mysig sista kväll, imorgon åker Ebba direkt efter julavslutningen i skolan. Det kommer kännas tomt.

Dagens tanke: Om vi inte har julen i vårt hjärta, så hittar vi inte den under en palm heller.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar