måndag 21 november 2011

Grus i dojjan

Allt kanske låter så fantastisk med att vara här, men det finns faktiskt en del som är mindre kul. Här kommer några exempel:

Det värsta är nog den nattliga sömnen som störs av att man innan man går och lägger sig måste ruska ur lakanen från all sand, sen vaknar man flera gånger av att det lik förbannat är mer sand i lakanen som man får försöka borsta ur. Dessutom vaknar man ofta av att vara antingen alldeles för klibbig eller för att AC:n väsnas för mycket. Har man riktigt otur kan man väckas av de enorma regnskurarna och ibland blixt och åska mitt i natten.

Varje dag startar med att varje familjemedlem ska smörjas in och det tar lång tid och blir mycket gnäll. Man riskerar dessutom att få finnar i ansiktet av alla feta krämer. Vill man dessutom hinna få lite träning måste man gå upp riktigt tidigt, eller gå ut riktigt sent, för att undvika solen för när den har kommit fram går det absolut inte att gå mer än några hundra meter och definitivt inte att springa.

Det blir mörkt väldigt snabbt här, så när man haft en härlig middag på stranden och ska gå hem är det alltid kolsvart och man riskerar att trampa på obehagliga saker i sanden såsom krabbor, slemmig tång eller någon farlig kanyl (det har faktiskt hänt flera stycken här nere) som flutit upp på stranden. Har man otur hamnar man mitt i en rivalitet mellan olika hundgäng och kan bli biten och få rabies. Det sista är väl inte så sannolikt i och för sig...

Man får lätt öroninflammation av att bada för mycket i poolen och växla mellan att var ute i värmen och inne inne där det är kallt med AC:n. När man väl har fått öroninflammation och behöver gå till läkaren så vill de gärna pådyvla dig mängder av olika tabletter som du ska ta var tredje timme så man undrar om de behandlar dig för något annat. 

Menyerna är så oändligt långa att det är omöjligt att välja rätt. När man väl har valt så är risken hög att den som tar upp beställningen inte förstår vad du säger och inte vågar tappa ansiktet och fråga igen, så de chansar på något. Ber du att få medium starkt så blir det nästan alltid helt galet starkt och säger du att du inte vill ha starkt så smakar det ingenting. Vill man ha något gott rött vin till maten så är det helt uteslutet. Antingen finns det inte, eller så är det mycket dyrare än hemma till och med.

När det regnar här blir man riktigt blöt och det växlar så oerhört fort att man knappt hinner ta skydd. Även om det oftast bara är korta skurar så blir sätena i tuk-tuken genomblöta och du får gå runt och se ut som du kissat på dig. Har man otur så rinner det rost från ryggstöden så du får stora bruna fläckar på dig också.

Du måste ha stenkoll på barnens sölande så det inte ligger någon endaste liten matrest på golvet, annars kommer diverse smådjur och invaderar terassen. Du måste dessutom tömma soppåsen minst en gång per dag så att den inte drar till sig kackerlackor.

Ja, det var alla grus-i-dojjan exempel jag kunde komma på just nu.

Idag har för övrigt varit det sämsta vädret sedan vi kom hit, vilket inneburit regn hela dagen. Inget tropiskt regn dock, utan vanligt regnväder som hemma. Det har varit ganska mysigt ändå. Jag började dagen med ett yogapass och för en gångs skull dröp jag inte av svett. När vi hämtade barnen från skola/dagis så gick vi och handlade försenat lördagsgodis och satt hemma och kollade på film. Ett litet avbrott bara för regnbadning i poolen och en middag på närmsta restaurangen Mays. Det är ett trevligt ställe som en äldre svensk man startat. De har typsik svensk mat såsom pannkakor, köttbullar, tjälknöl och thai-mat. 

Töntigaste regnklädseln vinner




3 kommentarer:

  1. Ha ha ha ha, det var negativt, men ändock lite skönt för oss här hemma att höra...eller nä, kanske inte ändå ;-)
    Puss och Kram goingar!
    //Anja.

    SvaraRadera
  2. Man måste ha lite motgångar för att njuta av det goda, men rödvinet var nog värst! ;)
    Kram Martin

    SvaraRadera
  3. Är det snöre på ponchon för att kunna dra åt...praktiskt...och snyggt;))

    SvaraRadera