söndag 12 februari 2012

Paradisudden på Mook

I söndagsmorse åkte vi ut till Koh Mook för att träffa Nina, Martin och Adrian. Det var en strålande vacker dag, men lite blåsigt. Det skumpade ganska bra på färden ut med Lanta Garden Hill. Det tog ganska lång tid, med många stopp på vägen, men vid lunchtid var vi framme.

Vid poolen hittade vi de andra och Viggo skuttade i med en gång och vi andra var inte långt efter. Vilken värme!!! Det känns som att thailändarnas "warm period" redan börjat smyga sig på, trots att den inte ska infinna sig förrän i april. November-april ska egentligen vara "dry period" och den kallaste tiden på året, så man kan verkligen fråga sig hur det är att leva här från april och framåt. Denna sista veckan har verkligen varit stekande het!

Adrian myntade ett nytt ord för snorkel och cyklop idag - glasögon med träd. Fyndigt och beskrivande ord tycker jag. Efter en del badade och solande efter lunch gick vi till vår familjebungalow, 123:an blev det denna gången, som Malmborgs bodde i sist vi var här. Riktigt bra bungalow, nära restaurangen och poolen och precis på stranden nära havet. Sivalai på Koh Mook är verkligen en riktig pärla, vi njuter i fulla drag! Barnen sov en stund på eftermiddagen och vi kunde ligga och läsa i lugn och ro.

På kvällen kom Jarlholts över på en drink före maten. Barnen sprang i strandbrynet och plockade sjöstjärnor. Det blev en rejäl hög så deras spann räckte inte på långa vägar till. Sen skulle de bära upp alla sjöstjärnorna till oss och visa och då tappade de alla på stranden så de fick börja på ny kula. Adrian som älskar sanden, visade sig även älska leran och tog en ordentlig hög och hällde över huvudet. Härligt!

Vi åt en god middag och killarna testade såklart att dricka ur kokosnötter. Imorgon är det Ninas 30-årsdag!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar