torsdag 9 februari 2012

I manetens grepp

I morse var Henrik ute och sprang, igen. Man kan ju få en känsla av att jag håller på att tackla av lite, men så är det faktiskt inte, det är bara Henrik som ökat upp på sitt tränande. Efter frukost kom Nina, Martin och Adrian så åkte vi iväg till Relax Bay.


Katta och Bosse kom tillbaka från Koh Mook idag, men ville åka till Saladan istället. Arm och Kung arbetade nere vid stranden idag. Arm undrade om hon kunde få något som luktade Sally som hon kan lukta på när hon saknar henne.

Lek i havet, på stranden och i poolen. Vi hade en superskön och lugn dag till Henrik och Martin kom in från sin snorkeltur. Martin hade blivit fjättrad av manettrådar runt armen och kroppen och det brännde såklart. Vi hällde på vinäger och försökte ta bort trådarna som hade satt sig fast i Martins päls. Vi fick helt enkelt hämta en sax. Arm fixade med thaiörter och smetade på honom. Det hela blev mycket dramatiskt, men som tur var la sig smärtan och Martin klarade av att ta en drink i baren. Det kändes såklart fortfarande, men det blev inga blodiga spår efter maneten. En läskig upplevelse som slutade väl.

Jag och Nina gick på en promenad med våra kameror och letade efter fina motiv och hittade lite krabbor med ögon som seriefigurer, båtar, snäckor och koraller. Sen satt vi i strandbaren tills solen gick ner. Solnedgången var bedårande som vanligt i Relax Bay.


Sally säger mamma och ibland pappa, men det känns inte riktigt som att hon förstår vem som är vem, eller ens att det betyder något faktiskt. Men det är väldigt mysigt när hon säger det i alla fall. Viggo har fått ett litet bakslag med blöjjorna, men det ska säkert gå bra snart igen. 

Det var massor med folk både på stranden och på restaurangen idag. Vi åt både lunch och middag på Manao. På middagen var det så fullt i restaurangen att vi fick sitta vid ett bord med barstolar och äta, så mycket folk har det inte varit där under hela vår tid. 

Dagens tanke: Vilken nytta gör maneterna i det ekologiska systemet?










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar