söndag 5 februari 2012

Costa Lanta och Krua Nidroy

Hela förmiddagen satt jag hemma och pluggade och kände mig riktigt nöjd. Henrik var iväg till gymmet för att springa på ett band istället för på den varma stranden. Han kom tillbaka med svansen mellan benen för alla springband var trasiga. Sally sov jättelänga på förmiddagen och när hon vaknade var hon pigg som en nötkärna och sugen på att krypa till poolen. Hon ålar fortfarande men kommer upp på alla fyra och svajjar.

Lunchen skulle intas på designhotellet Costa Lanta där jag tänkte öva på att ta bilder med kort skärpedjup så att bilderna blir suddiga i bakgrunden. Vi möttes av konstiga bungalows som mest såg ut som mörka bunkers med stora träjalusier framför. Vi lyckades kika in i en och det var pyttesmå rum, endast en säng fick plats, helt sterila i betong och inga fönster om man inte valde att ha träjalusierna öppna, men då vet man ju hur mycket mygg det blir inne... Inga vackra boenden alltså, jag bemödade mig inte ens med att ta upp kameran. 


Restaurangen och poolen däremot var jättefina. Stilrena linjer, härliga färger och snygga möbler. Lamporna kunde varit coolare på ett sådant ställe. De hade bara ett problem. Det var inte en människa som bodde eller åt där, vi såg bara personal. Fem stycken som bara skulle serva oss. Och det gjorde de riktigt bra, god mat och snabb service och dessutom en skön, lugn och vacker miljö. Lite dyrare än vanligt såklart. Mitt betyg blev snygg att att se på, skön miljö, men stelt och tråkigt.

Sen skulle vi egentligen gått på matmarknad med Katta och Bosse, men det var soprent på den platsen det skulle vara. Vi fick reda på att den inte börjar förrän 18.00 på kvällen. Inte så underligt med tanke på solen och att de som säljer maten måste fånga/plocka den innan den kan säljas. Vi bestämde oss för att fika på The German Bakery istället. 

På kvällen hade vi bestämt med Kari och Robban att ses på Slow Down så vi promenerade bort och satt där och babblade en stund innan vi gick vidare till Krua Nidroy. Jag tog en underbar Hot pan med kyckling. Det blev en supermysig kväll! 


Vi pratade bland annat om olika idéer på hur man skulle kunna försörja sig här nere, och ingen av dem ska jag kläcka här :-). Men vi pratade bland annat om att Henrik är ansluten till Googles advertising program och tjänar några slantar där varje månad. Han blev kontaktad av dem fyra år efter att han lagt upp en kortfilm på babyturtles på Youtube när vi var på Borneo. Den är nu uppe i över 1 400 000 visningar (!) http://www.youtube.com/watch?v=HIVkq3SXlBE. Och hur det kunnat bli så många visningar på den är ingen som kan förstå. Då är en annan kortfilm han lagt upp bättre tycker jag: http://www.youtube.com/watch?v=1Bq-IFUPBSA. Man förundras över vad det är som driver krafterna i en digitala sociala världen.

När vi gick hem var högvattnet på max så det fanns ingen hård sand alls för våra vagnar att gå på och vi var nästan längst ner på stranden så det blev en slitsam färd hemåt. Imorgon åker Katta och bosse ut till Koh Mook i tre dagar. Och Nina, Martin och Adrian kommer hit från Sverige. Ska bli jättekul att få hit dom och Viggo kommer bli så lycklig att träffa Adrian, han vill absolut rida elefent med honom.

Dagens tanke: Kraften med sociala nätverken kan vara som att dricka vatten ur en brandpost. 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar